• Assa Abloy: Wolverhampton, England

  Yale opent haar deuren voor Assa Abloy

  Yale VF forklift truckHet nationale distributiecentrum voor Assa Abloy, de internationale leider op het gebied van de vergrendeling en ontgrendeling van deuren.

  De materials handling-behoefte

  Het distributiecentrum van 11.000 vierkante meter heeft 8000 pallet locaties met meer dan 7500 SKU's op voorraad, variërend van kleine deurpostcilinders tot grote PVCsloten die verpakt langer zijn dan twee meter.

  Mark Beresford, General Manager bij Assa Abloy’s nationale distributiecentrum in Wolverhampton, VK zegt: “Met zo'n grote productreeks zijn er veel verschillende behoeften aan materials handling. Het was van essentieel belang dat we machines zouden krijgen die konden omgaan met de verschillende afmetingen van de pakketten en pallets die we distribueren.

  Maar we hadden ook flexibiliteit nodig en de gemoedsrust dat de vloot efficiënt kon worden gecontroleerd en onderhouden.”

  De oplossing

  Het pakket dat Yale voorstelde dekte elk aspect van het management van de vloot zonder verborgen kosten. Het omvatte een vervangprogramma voor banden, een overzicht voor volledig onderhoud, maandelijkse KPI-rapporten en regelmatige beoordelingsbijeenkomsten om ervoor te zorgen dat de vloot blijft voldoen aan de behoeften van de klant naarmate het bedrijf groeit en verandert volgens de eisen van de klant.

  Nieuwe generatie elektrische heftrucks met contragewicht

  +

  IOpgenomen in de vloot van 15 heftrucks zijn twee Yale elektrische VF-vorkheftrucks met contragewicht, de best manoeuvreerbare elektrische vorkheftruck met vier wielen die momenteel verkrijgbaar is. Deze heftruck heeft een draaicirkel die vergelijkbaar is met veel vorkheftrucks met drie wielen op de markt. De twee vorkheftrucks met een capaciteit van 1600 kg worden gebruikt in het ‘Inkomende goederen’- gebied waar producten gelost worden die dagelijks aankomen in drie containers.

  Mark voegt toe: “De Yale VF is een uitstekende vorkheftruck. Hij is zeer comfortabel voor de bestuurder en is heel eenvoudig manoeuvreerbaar, met name in kleine en smalle ruimtes, hetgeen belangrijk is in ons ‘Inkomende goederen’-gebied waar ruimte heel belangrijk is.”

  Krachtige vloot

  +

  De vloot van Assa Abloy omvat ook een elektrische vorkheftruck met contragewicht uit de VG-serie met cushion banden en een capaciteit van 2500 kg, en vier Yale MP18 1800 kg Pedestrian Controlled Motorised Pallet heftrucks, voor het oppakken van kleinere artikelen en pakketten die vervolgens kunnen worden weggezet op de verzamellocatie/verstuurlocatie.

  Bestuurderscomfort belangrijk voor productiviteit

  +

  De nieuwe generatie elektrische vorkheftrucks met contragewicht van Yale plaatsen het bestuurderscomfort op de eerste plaats bij het design en dit heeft de aankoopbeslissing beïnvloed omdat het welzijn van de medewerkers hoog op de agenda staat van Assa Abloy.

  Volledig verstelbare geveerde stoel, met optioneel verkrijgbaar een draaibare stoel stelt de bestuurders in staat om een comfortabele rijpositie te vinden en de driepuntstoegang met de laagste instaphoogte in de industrie maakt in en uitstappen gemakkelijker en minder vermoeiend.

  Standaard zuinig met energie

  +

  “Energiezuinigheid was een belangrijk punt bij het identificeren van de vloot die het beste bij onze behoeften paste. Energiezuinigheid leidt tot een verlaging van de algemene bedrijfskosten en biedt eveneens aanzienlijke voordelen voor het milieu,” aldus Mark.

  Assa Abloy maakt ook optimaal gebruik van de ebalance- technologie van Yale die de beste energiebalans op de markt biedt en die daarbij net zo productief is als de concurrent. Alle elektrische vorkheftrucks met contragewicht van Yale zijn geconfigureerd volgens de eLo-instelling van Yale voor een langere levensduur van de accu.

  Ook zijn er nieuwe hogefrequentieladers geïnstalleerd in het distributiecentrum waardoor het opladen aanzienlijk efficiënter verloopt en de elektriciteitskosten lager zijn.

  De Yale VF is een uitstekende vorkheftruck om in te rijden. Zeer comfortabel voor de bestuurder en heel eenvoudig te bedienen, met name in smalle en kleine ruimtes hetgeen belangrijk is voor ons ‘Inkomende goederen’-gebied waar ruimte heel belangrijk is.
  Mark Beresford - General Manager, Assa Abloy
  Yale’s antwoord op het biedingsproces was de meest uitgebreide offerte die we hebben ontvangen naar aanleiding van de instructies van het bedrijf.
  Mark Beresford - General Manager, Assa Abloy

  Downloads