• Verantwoord ondernemen

  We zijn gericht op het verbeteren van het energieverbruik, tracking en veiligheid

  Yale Eco LogoYale is onderdeel van Hyster-Yale Group, Inc, dat een duurzaam milieu en de hoogste normen voor gezondheid en veiligheid in onze producten, de werkplaats en gemeenschap erkent als fundamenteel voor onze wereldwijde zakelijke activiteiten.

  Wij zijn van mening dat Yale een positieve bijdrage levert aan een duurzaam milieu. Binnen de materials handling-industrie zien we tal van mogelijkheden om eenpositieve invloed op het milieu uit te oefenen. De industrie levert apparatuur voor een optimale goederenstroom die essentieel is voor een dynamische economie. Tot op zekere hoogte kan dit worden bereikt door het verbeteren van de luchtkwaliteit, vermindering van het energieverbruik, het verminderen van afval, het verhogen van recycling en het verhogen van de veiligheid ... Yale is helemaal voor.

  Yale, samen met Hyster-Yale, werkt aan verbetering van de eigen faciliteiten op het gebied van energieverbruik, energie-tracking en veiligheid:

  • Onze toewijding aan alle milieu-initiatieven wordt versterkt door onze deelname aan de ontwikkeling van industriestandaarden om deze groenere technologieën veilig en betrouwbaar toe te passen.
  • We maken al meer dan 10 jaar gebruik van verf met lage vluchtige organische verbindingen.
  • We hebben poedercoating geïntroduceerd als een alternatief voor de traditionele verf, met de bedoeling om de vluchtige organische verbindingen verder te verminderen.
  • Ons verbruik van elektriciteit en aardgas wordt gecontroleerd als onderdeel van een beheersprogramma voor energieverbruik.
  • We maken gebruik van energie-efficiënte LED- en TL-verlichting met sensoren om de verlichting alleen te activeren als dat nodig is.
  • Onze Craigavon-faciliteit in Noord-Ierland streeft actief de ontwikkeling en de potentiële installatie na van een 2,3 MW windturbine, die een aanzienlijk deel van de elektriciteitsbehoefte zou kunnen genereren.
  • De Craigavon-locatie heeft ook een energiemetings- en doelstellingssysteem geïnstalleerd dat het verbruik van elektriciteit, aardgas, LPG, Argon, perslucht en water om de 15 minuten controleert.
  • Al onze sites hebben gerichte programma's voor een uitgebreide recycling van hout, karton, plastic, kantoorpapier, metalen en elektronica.
  • In 2011 heeft elk van de Europese productievestigingen meer dan 85 % van het afval gerecycled als gevolg van de productieprocessen
  • Het toegenomen gebruik van herbruikbare rekken heeft de hoeveelheid karton en houtafval afkomstig van componentverpakking verminderd en garandeert de juridische naleving van de relevante verpakkingsregels. We hebben programma's om heftruckaccu's, banden en olie te recyclen zowel voor onze activiteiten als voor onze klanten
  • Veel van onze sites maken gebruik van regenwatervijvers om de run-off te controleren en maken gebruik van planten die de verontreinigingen filteren.
  • Onze productiefaciliteiten zijn ISO 14001 gecertificeerd, hetgeen duidt op een goed beheer van de milieudoelstellingen.

  Voor specifieke productgerelateerde functies die zijn ontworpen voor milieugevoeligheid, zie onze Green Product Design pagina.

  Zie voor meer informatie over de milieuprogramma's van Hyster-Yale, het volledige 2013 Corporate Responsibility Report.