Press Releases

Service maakt een groot verschil!

 Permanente link:   Alle berichten

Soepele logistieke processen die perfect gecoördineerd zijn en op rolletjes lopen, zijn belangrijke succesfactoren voor internetbedrijven. De goederen moeten de klant immers zo snel mogelijk bereiken. Een betrouwbare heftruckvloot en betrouwbare partners zijn hierbij van essentieel belang. De internetwinkel redcoon besloot iets nieuws te proberen en koos voor Yale om de nieuwe magazijnapparatuur te leveren voor het nieuwe logistieke centrum in Erfurt. Naast de betrouwbaarheid en robuustheid van de heftrucks vond redcoon dat het uitgebreide on-site serviceconcept van de Yale-dealer echt toegevoegde waarde bood.

RedcoonHet productassortiment van de internetwinkel redcoon is een walhalla voor shoppers. Het bedrijf is in 2003 opgericht in Aschaffenburg, Duitsland en is één van de grootste gespecialiseerde Duitse prijsvechters voor LCD- en plasma-tv's, digitale camera's, laptops, witgoed, auto HiFi-apparaten en huishoudelijke apparatuur. Het assortiment omvat ook tuingereedschap, sport- en fitnessapparaten en, sinds 2011, meer dan 1 miljoen boeken.

redcoon is één van de grootste Europese leveranciers binnen dit segment met internetwinkels in tien landen en meer dan 650 medewerkers in heel Europa. De pure-play e-commerce leverancier redcoon is sinds juli 2011 een dochterbedrijf van Media-Saturn Holding. Door de snelle groei van het bedrijf moest de logistieke capaciteit worden uitgebreid. Door omstandigheden kon de vestiging in Aschaffenburg niet worden uitgebreid, wat leidde tot de beslissing van redcoon om een nieuw logistiek centrum in Erfurt te openen.

Een belangrijk criterium om het logistieke centrum te vestigen in het commerciële en industriële gebied van Erfurt was de beschikbaarheid van een optimale infrastructuur voor een postorderbedrijf. "Snelle levering naar klanten in alle regio's van Duitsland wordt mogelijk gemaakt door de uitstekende logistieke infrastructuur, en de locatie is ook optimaal voor de distributie binnen Europa," aldus Jens Neuner, logistiek manager bij redcoon Logistics GmbH, een dochteronderneming van redcoon GmbH. Naast Duitsland levert het bedrijf vanuit de vestiging in Erfurt ook aan Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Italië en Polen alsmede aan alle Europese redcoon-dochterondernemingen zoals het logistieke centrum in Barcelona, Spanje.

Maximale efficiëntie

In september 2012 heeft redcoon het nieuwe logistieke centrum in gebruik genomen na een korte bouwperiode van slechts tien maanden. Er zijn in totaal drie hallen beschikbaar voor de logistiek. Aangezien het magazijn uit meerdere verdiepingen bestaat, levert het gebied van 36.000 m² een totaal logistiek gebied op van 53.000 m², waar momenteel zo'n 400.000 elektrische producten worden opgeslagen.

Het productassortiment omvat in totaal 50.000 verschillende elektronische producten en één miljoen boeken. Er zijn 400 medewerkers verantwoordelijk voor de snelle orderverwerking in Duitsland waarvan er 200 in Erfurt werken.

Transportbanden en heftrucks werken onvermoeibaar in het magazijn, ofwel aan het opslaan van goederen of het vervoeren van de verzamelde items naar het gebied waar de goederen worden verstuurd, om ervoor te zorgen dat de de elektronische apparaten hun bestemming in heel Europa op tijd bereiken. De efficiëntie wordt gemaximaliseerd door voorzieningen zoals volledig geautomatiseerde opslag van kleine onderdelen, automatisch gecontroleerde materials handling-apparatuur en pick-by-light-systemen met speciale torens.

Koeriersbedrijven en bezorgdiensten uit de directe omgeving zorgen voor snelle levering aan de klant. "Artikelen die op voorraad zijn verlaten het magazijn binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling," zegt Jens Neuner. Het laden en lossen van de vrachtwagens gebeurt bij 48 laadpoorten.

Yale onderscheidt zichzelf van de concurrenten

Door het aanzienlijk grotere laadgebied en het verwachte grotere turn-overvolume was er extra magazijnapparatuur nodig. De voormalige leverancier en veel andere fabrikanten waaronder Yale brachten een offerte uit.

"Alle apparatuur is getest en beoordeeld door het logistiek personeel," legt Jens Neuner uit. "De belangrijkste criteria waren functionaliteit, ergonomie en betrouwbaarheid." Yale viel in positieve zin al op door de ondersteuning die geleverd werd tijdens de testfase. "De lokale Yale-dealer, HFT Hebe- und Fördertechnik GmbH uit Mühlhausen, heeft de heftruckchauffeurs van redcoon actief geholpen tijdens de tests, en heeft de verschillende functies van de heftruck uitgelegd zoals de instellingen voor de snelheidscontrole. Onze medewerkers hebben dat erg gewaardeerd," aldus Jens Neuner.

redcoon wilde bovendien dat de leverancier niet alleen verantwoordelijk zou zijn voor het onderhoud en de service van de nieuwe magazijnapparaten maar ook voor de bestaande heftrucks van het bedrijf. Yale was op dit gebied ook flexibel en won daardoor het contract.

De nieuwe heftrucks geleverd door Yale zijn vier reachtrucks uit de MR-serie en zeven pallettrucks uit de MPX-serie. Reserve-batterijen verwijderbare frames zijn verkrijgbaar voor alle heftrucks van Yale voor een soepel gebruik, ook als het erg druk is. "Als e-commerce-bedrijf is een foutloze werking voor ons erg belangrijk omdat klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen bestellen," legt Jens Neuner uit. "Dit houdt in dat onze apparatuur absoluut betrouwbaar moet werken tijdens onze dagelijkse werkuren. We kunnen ons geen stilstandtijd veroorloven, zeker niet tijdens drukke bestelperiodes als de bestelhoeveelheden snel kunnen verdubbelen."

Hierover zegt Igor Dodik, Warehouse verkoopmanager van Yale Fördertechnik Handelsgesellschaft GmbH in Neu Isenburg het volgende: "Voor ons houdt goede klantenservice niet op na de verkoop van de heftrucks. In tegendeel, wat Yale betreft begint het dan pas. Ons netwerk van Yale-dealers werkt samen met klanten als partners en biedt hen een groot aantal diensten voor hun heftrucks. Dit betekent niet alleen beschikbaarheid op korte termijn als er problemen zijn."

Jens Neuner kan dat bevestigen: "HFT Hebe- und Fördertechnik heeft ons altijd snel geholpen als er vragen of problemen waren."

Speciale heftrucks voor hoge stellingen

Bij hoge stellingen kunnen de reachtrucks van Yale laten zien hoe sterk ze zijn en hoe ze zorgen voor het veilig wegzetten en oppakken van goederen. Aangezien het hoogste niveau zich op een hoogte van 8,50 m bevindt, zijn de trucks uitgerust met een functie voor het voorselecteren van de hefhoogte. Dit maakt veilige hantering van goederen mogelijk, zelfs op grote hoogte. MR14H-reachtrucks hebben een capaciteit van 1,4 ton en zijn heel wendbaar in gangpaden dankzij het stuursysteem van 360 graden. Aangezien de afmeting van de goederen opgeslagen in de stellingen veel variëren, is de wielbasis van de Yale-reachtrucks aangepast aan industriële pallets in plaats van europallets. Hierdoor is redcoon heel flexibel qua gebruikte hefapparatuur. "Er kan niet alleen witgoed worden vervoerd op europallets, maar ook grote 80-inch tv's," legt Jens Neuner uit. "We moeten dit ook veilig kunnen vervoeren."

Naast het veilige transport van goederen hecht redcoon ook veel belang aan de veiligheid van de bestuurders. De heftrucks van Yale scoorden op dit gebied ook erg goed. Om de besturing van de heftruck zo comfortabel mogelijk te maken voor de bestuurders en om symptomen van vermoeidheid te voorkomen, hebben de heftrucks ruime cabines met veel hoofd- en beenruimte, ergonomische besturingshendels en een verstelbare, volledig geveerde stoel die trillingen van het lichaam aanzienlijk vermindert. "De hoogwaardige functies van de heftruck verminderen niet alleen stressfactoren voor de bestuurder maar leiden ook tot productiever en efficiënter gebruik van de heftruck," aldus Jens Neuner.

Vloeiende processen

Zodra de reachtrucks de goederen hebben afgeleverd voor verzending, nemen de pallettrucks uit de MP20X-serie en MP20XD-serie met een capaciteit van twee ton en meer het over.

De MP20X-pallettrucks zijn uitgerust met verlengde vorken zodat ze twee pallets kunnen vervoeren. Dankzij de combinatie van de mast en initiële lift kunnen de MP20XD-pallettrucks gelijktijdig twee ladingen van één ton vervoeren (gebruik van dubbele pallets).

Alle pallettrucks zijn uitgerust met een bestuurdersplatform en zijbescherming. Eenvoudig en handig in- en uitstappen was erg belangrijk voor redcoon omdat de bestuurders vaak in en uit de heftruck moeten stappen. De laaggemonteerde disselarm zorgt voor moeiteloze besturing terwijl het ergonomische ontwerp van de disselkoppen met schuine handgrepen en responsieve bedieningselementen ook voor een eenvoudige bediening zorgen. Hierdoor kunnen de vrachtwagens sneller worden geladen: Met de pallettrucks van Yale kunnen de redcoon-bestuurders de pallets snel in de vrachtwagens laden. Jens Neuner is tevreden over de processen in het logistieke centrum: "Alles verloopt soepel. De heftrucks van Yale hebben zich in de praktijk bewezen en we hebben ook het gevoel dat we volledig op onze Yale-partner HFT kunnen vertrouwen. Dit is heel belangrijk voor ons."