• Beatson Clark: Rotherham, UK

  Samenwerking Forkway en Yale glashelder

  Yale forklift truck

  Glasfabrikant Beatson Clark uit Rotherham (Verenigd Koninkrijk) heeft de productiviteit van de vloot vorkheftrucks aanzienlijk verbeterd dankzij de service en ondersteuning van een van de belangrijkste Authorised Dealers van Yale in het Verenigd Koninkrijk, de Forkway Group.

  De materialen hanteren vereiste

  Beatson Clark maakt glasverpakkingen voor de farmaceutische, dranken- en voedselindustrie en de ovens werken 24 uur per dag, waardoor een betrouwbare vloot vorkheftrucks essentieel is om de productieband te laten draaien.

  Het Forkway-filiaal in Doncaster heeft samen met Beatson Clark bepaald dat de ideale oplossing bestaat uit zeven Yale Veracitor VX-heftrucks voor 3,5 ton voorzien van speciale vorken voor het verwerken van dubbele pallets.

  Veelzijdige en flexibele vloot vorkheftrucks

  Dankzij de veelzijdigheid en flexibiliteit van de nieuwe vloot Yale vorkheftrucks van Beatson Clark heeft het bedrijf het aantal benodigde vorkheftrucks voor deze toepassing weten terug te schroeven van negen naar zeven, die deel uitmaken van het totale wagenpark van 18 vorkheftrucks van Beatson Clark.

  Aankoopmanager Jonathan Styles besloot de nieuwe vorkheftrucks bij Forkway te bestellen op basis van de uitstekende service na verkoop die Forkway biedt. Jonathan legt uit: "18 maanden geleden hadden we een wagenpark met gedateerde en onbetrouwbare vorkheftrucks. Forkway bood een volledig reparatie- en onderhoudscontract voor het wagenpark, waardoor we de levensduur van de machines konden verlengen, voordat we in een nieuwe vloot van VX-vorkheftrucks investeerden.

  "We waren onder de indruk van de klantenservice van Forkway en daarom waren zij voor ons het beste bedrijf om de nieuwe vorkheftrucks te leveren.”

  Maximale inzetduur en productiviteit

  +

  De zeven Yale Veracitor VX-vorkheftrucks met interne LPG-verbrandingsmotor zijn afgeleverd in combinatie met een volledig service- en onderhoudsprogramma, zodat er continu voor onze machines wordt gezorgd, en de inzetduur en productiviteit in deze veeleisende toepassing worden geoptimaliseerd.

  Jonathan voegt daaraan toe: "De betrouwbaarheid van onze machines is essentieel om ons bedrijf soepel te laten draaien. We produceren 24 uur per dag, 7 dagen per week en dus worden onze machines tot 80 uur per week gebruikt. Een onderhoudscontract is voor ons zeer belangrijk omdat de machines zo niet onnodig stilstaan. Bovendien staan wij bekend om onze tijdige leveringen en die kunnen we dankzij de machines handhaven."

  Elke vorkheftruck moet vier kratten met in totaal 1,6 ton kunnen opheffen tot een maximale hoogte van zes meter. Ze worden gebruikt voor het verplaatsen van pallets met glasverpakkingen in verschillende fasen van het productieproces in de fabriek en voor het vervoeren van de afgewerkte producten van de magazijnen naar voertuigen die ze bij onze klanten in de UK en in het buitenland afleveren.

  Individuele aanpassingen en modificaties

  +

  Elke Yale Veracitor VX-vorkheftruck is voorzien van een vierseizoenencabine met verwarming, ontwaseming, voorruit en ruitensproeier, en op speciaal verzoek van de bestuurders zijn de heftrucks voorzien van cd-speler, draaistoel met stoffen bekleding en de unieke richtingbediening via de voet van Yale.

  De Yale vorkheftrucks zijn voorzien van de Techtronix 100-transmissie die verschillende voordelen biedt, waaronder ADS voor soepel automatisch remmen, gecontroleerd rijrichtingsomkeersysteem voor maximaal 50 procent minder bandenslijtage en gecontroleerd terugrollen op hellingen voor meer controle. De vorkheftrucks zijn aangepast met cascadeuitrustingen voor dubbele pallets zodat er twee pallets tegelijkertijd kunnen worden opgeheven. Twee van de Yale vorkheftrucks zijn uitgerust met drietrapsmasten voor het laden van containers, zodat hiervoor niet langer twee vorkheftrucks nodig zijn.

  Unieke benadering van klantenservice

  +

  Jonathan zegt: “Forkway heeft zijn aanpak specifiek op ons afgestemd en is zeer flexibel in het voorzien in de speciale vereisten voor onze toepassingen.

  “Ze bieden niet alleen het product, maar ook service. Niets gaat ze te ver.” Richard Greaves, directeur Group Sales van Forkway, voegt daaraan toe: “We hebben een bijna unieke relatie met Beatson Clark, we zijn echt partners.”

  “Ons bedrijf staat bekend om onze echte klantenservice en de overeenkomst met Beatson Clark is een goed voorbeeld van hoe we ons uiterste best doen om aan de wensen van de klant tegemoet te komen.”

  We waren onder de indruk van de klantenservice van Forkway en daarom waren zij voor ons het beste bedrijf om de nieuwe vorkheftrucks te leveren.
  Jonathan Styles - AankoopmanagerBeatson Clark
  De betrouwbaarheid van onze machines is essentieel om ons bedrijf soepel te laten draaien. We produceren 24 uur per dag, 7 dagen per week en dus worden onze machines tot 80 uur per week gebruikt. Een onderhoudscontract is voor ons zeer belangrijk omdat de machines zo niet onnodig stilstaan. Bovendien staan wij bekend om onze tijdige leveringen en die kunnen we dankzij de machines handhaven.
  Jonathan Styles - AankoopmanagerBeatson Clark