Press Releases

Logistieke Verbindingslijn Voor De Kanaaleilanden Verbeterd Dankzij De Nieuwe Yale-vloot Van Condor

 Permanente link:   Alle berichten
Condor Logistics heeft een nieuwe materials handling-vloot samengesteld bestaande uit 32 Yale VL & VT elektrische heftrucks met contragewicht met drie wielen en vier wielen geleverd door de Forkway Group voor het lossen van inkomende vracht en het laden van uitgaande vracht.

Condor LogisticsCondor is meer dan 60 jaar geleden opgericht als een RO/RO logistiek bedrijf naar de Kanaaleilanden en levert transport diensten vanuit Portsmouth, West Midlands, Jersey en Guernsey. Het bedrijf heeft een omvangrijke vloot klimaat- en temperatuurgecontroleerde, gespecialiseerde en speciaal gebouwde trailers en voertuigen voor distributie naar de Kanaaleilanden.

Toen het einde van het materials handling-contract van Condor Logistics met de vorige vorkheftruckleverancier naderde, heeft Paul Charlton, de algemeen manager Operations van het bedrijf, verantwoordelijk voor het vervangen van de vloot, een aantal fabrikanten uitgenodigd om een offerte uit te brengen.


Voordat een overeenkomst met een leverancier werd getekend, werd er een bezoek aan de NMHG-fabriek in Craigavon, Ierland georganiseerd zodat Paul, die een technische achtergrond heeft, direct contact kon opnemen met de technici om zo het proces van de heftruckbouw rechtstreeks te volgen.

Paul gaf hierop het volgende commentaar: “Ik vond het bezoek aan Craigavon heel informatief, met name de kwaliteitsprocessen die zij in de fabriek gebruiken en ik was erg onder de indruk van het feit dat Dave Portway, sales manager van de zuidelijke regio van Forkway, tijd investeerde om onze business te leren kennen om zo een goed besef te krijgen van wat we echt nodig hebben van onze materials handling-vloot.”

Alhoewel het vrachtvervoer naar de eilanden volgens planning moet stijgen, hebben de 32 VL & VT elektrische vorkheftrucks met contragewicht de 35 bestaande heftrucks vervangen en zijn ze onlangs ingezet bij vier Condor-locaties in Portsmouth, Solihull, Jersey en Guernsey.

Condor voorziet de Kanaaleilanden van alle essentiële en niet-essentiële producten zoals explosieven, geneesmiddelen en risicovolle en gevaarlijke substanties, en uiteraard dranken en levensmiddelen. Een aantal van de interessantste zendingen de afgelopen tijd zijn een origineel schilderij van Lowry, fakkels voor het grootste sportevenement dit jaar, reservevliegtuigmotoren en tijdelijke cabines voor gebruik op het vliegveld van Guernsey terwijl het gerenoveerd wordt. Het merendeel van de goederen die de bevolking van de Kanaaleilanden nodig heeft, wordt geleverd door de Condor Group.

Condor Logistics 1Paul zei hierover: “Yale was het enige bedrijf wiens producten aan al onze eisen voldeden en de mensen van Forkway kwamen op ons over als een betrouwbaar team waarvan we wisten dat ze een uitzonderlijke service zouden bieden, waaronder doorlopend onderhoud.

Bovendien zorgen de heftrucks met hoog frequentie laders omvormer voor de optimale hoeveelheid stroom voor de batterijen, zodat de heftrucks langer kunnen worden gebruikt wat commercieel gezien erg interessant is voor ons.”

Hij voegt eraan toe: “Ongeveer 98 procent van alles wat door de inwoners van Jersey en Guernsey wordt geconsumeerd of gebruikt komt over zee en aangezien wij verantwoordelijk zijn voor de meerderheid van de zendingen naar de eilanden, was het van vitaal belang dat de gekozen heftrucks betrouwbaar waren.

Tot slot wil ik zeggen dat je geen flitsende presentatie koopt, waar je een contract mee wint is de kwaliteit van het product en de professionaliteit van de mensen met wie je dagelijks werkt. Ik heb zelf de kwaliteit van de bouw van de Yale-modellen gezien en de VL & VT hebben de proef goed doorstaan en de professionaliteit van het team was overduidelijk aanwezig. We zouden niet blijer kunnen zijn met onze keuze."

Dave Portway, van Forkway, concludeert: “Het is geweldig om te worden gekozen op basis van de technische mogelijkheden van Yale. Dit is onze eerste order met de Condor Group en de wetenschap dat het bedrijf trots is op het leveren van uitstekende klantenservice en het werken met partners die hetzelfde geloof delen is een groot pluspunt voor zowel Forkway als Yale.”

Forkway werkt met Briggs, de exclusieve Britse dealer van Yale.