Press Releases

Magazijnsimulator Toont Het Hele Verhaal

 Permanente link:   Alle berichten
De magazijnsimulator van Yale is een zeer accuraat softwareprogramma ontworpen om beheerders van grote magazijnen een geavanceerde consultancy-oplossing te bieden.

Warehouse SimulatorHet advies voor het optimale magazijnontwerp en de apparatuurspecificaties wordt gratis gegeven door de specialisten van Yale op het gebied van magazijnapparatuur. Het programma maakt gebruik van dezelfde simulatie-‘engine’ die wordt gebruikt door de grote Europese luchthavens, spoorinfrastructuurbeheerders en andere grote ondernemingen. Er wordt gebruik gemaakt van intelligente algoritmes om de speciale code te schrijven die nodig is voor elke toepassing van de eindgebruiker, tot in het kleinste detail.

De input interface deelt de secties van het grootste magazijn op in kleine deeltjes waaronder gebieden voor verzamelen, parkeren en behandelen en berekent het exacte type rekken, opslag en de vloot die moet worden gebruikt. De VDI-gegevens waaronder snelheden en energieverbruik, goederenstromen, orderpicking en voorraadaanvullingen kunnen allemaal in het programma worden ingevoerd.

De simulatiesoftware is onlangs gebruikt om het optimale ontwerp en de apparatuur te helpen bepalen die nodig was voor één van de grootste magazijnen in het Midden-Oosten; een magazijn van 35.000 vierkante meter in Jabel Ali South, Dubai, beheerd door Clarion Integrated Logistics Solutions.

Yale was vanaf de eerste planningsfase met SSI Schaefer betrokken bij de ontwikkeling toen Clarion het maximale aantal pallets moest weten die binnen de beschikbare ruimte konden worden opgeslagen en verplaatst. Om de potentiële capaciteit van de faciliteit te illustreren is de simulatiesoftware gebruikt om te laten zien hoe de maximale efficiëntie kon worden bereikt.

Door gebruik te maken van zes Very Narrow Aisle-orderverzamelaars voor hoog niveau (MTC) van Yale gecombineerd met zes heftrucks op een draadgestuurd systeem, toonde de software aan dat er zo'n 192 palletbewegingen per uur konden worden gehaald. Binnen drie uur had de simulatie een congestieprobleem gevonden voor de pickwerkzaamheden. Hierdoor kreeg Clarion een duidelijk beeld van wat ze nodig hadden en kregen ze de bevestiging dat Yale een bedrijf was met de kennis, expertise en productreeks om de materials handling-apparatuur te leveren voor hun magazijn.

De presentatie van de simulator is in die zin uniek omdat er een realistisch beeld wordt geschetst van het magazijn door afbeeldingen te gebruiken van de voorgestelde apparatuur en de huidige of geplande middelen van de klant ter plaatse. Bovendien worden er orderpickingparadigma's en andere belangrijke details van de dagelijkse werkzaamheden opgenomen zoals details over de gespecificeerde apparatuur, snelheid, remmen, heffen en dalen en andere prestatiecriteria. De simulatie houdt ook rekening met het energieverbruik en de impact van het vervangen en opladen van de accu op de prestaties van de ploegendienst.

Warehouse Simulator 1De VNA en Warehouse Systems Manager van Yale, Ron Farr, zegt hierover: “We kunnen zowel pauzes als interface werkzaamheden en oponthoud in de gangpaden inbouwen. Als alle gegevens zijn ingevoerd schrijft de simulator zelf de gespecialiseerde code. Dit stelt klanten in staat om gemakkelijk weloverwogen beslissingen te nemen als ze het volledige verhaal kunnen zien van wat er gebeurt in het magazijn als alle apparatuur is besteld en het magazijn volledig operationeel is.

“Het verschuivingspatroonsysteem is intelligent genoeg om contractdetails aan te kunnen zoals onderhoudsintervallen en er kan zelfs rekening worden gehouden met gebruikerslicenties.”

Naast het berekenen van gebruikscijfers per uur en/of KPI's voor service-overeenkomsten, is ook het aantal palletbewegingen en zelfs het aantal vrachtauto's in een periode te zien.

De algoritmes kunnen omgaan met seizoensgebonden schommelingen, flexibele lay-outs, gemengde wagenparken en extra stand-by vrachtwagens voor een levendige en kleurrijke 3D- en 2D-weergave van het magazijn.

De magazijnapparatuur van Yale wordt geleverd via Briggs Equipment UK Ltd; de exclusieve Yale-dealer in Groot-Brittannië. Als één van de toonaangevende material handling-specialisten heeft Briggs Equipment de mogelijkheid om klanten te voorzien van een complete magazijnoplossing, van het helpen bij het plannen van een nieuw magazijn tot het efficiënte beheer van de materials handling-vloot zodra het magazijn operationeel is.

Mark Murfet, VNA en Warehouse Product Manager van Briggs Equipment licht toe: “We begrijpen het belang om zoveel mogelijk te halen uit de middelen van het magazijn en de beschikbare opslagruimte en om er tevens voor te zorgen dat het magazijn zo efficiënt mogelijk is. Briggs, in partnerschap met Yale, biedt een consultancy-oplossing als onderdeel van onze werkethiek. De magazijnsimulator van Yale biedt ons de mogelijkheid data te analyseren om de beste oplossing te bieden, toegesneden op de exacte behoeften of zelfs de meest complexe magazijnscenario's.”