Press Releases

Yale En Basf Hebben Perfecte Chemie

 Permanente link:   Alle berichten
Het grootste chemiebedrijf ter wereld, BASF, heeft haar Very Narrow Aisle (VNA)-vloot van Yale MTC uitgebreid in de vestiging in Bradford voor de meest efficiënte opslag- en handlingoplossingen van chemische producten.

BASFDe stellingen bereiken hoogtes van meer dan 13 meter en met gangpaden van slechts 1.65 meter heeft BASF zeer specifieke vereisten voor de materials handling-apparatuur voor het magazijn met grondstoffen en eindproducten met meer dan 25.000 palletverplaatsingen per week.

Zeven geavanceerde VNA-heftrucks uit de Yale MTC-serie werken met een gecomputeriseerd orderpickingsysteem dat automatisch de snelste en zuinigste route berekent langs de stellingen.

Elke 80V MTC15 kan industriële bulkcontainers of pallets tot 1500 kg verwerken en ze verplaatsen uit de rekken naar de opstelplaatsen aan het eind van elke gang voor het laden en lossen door elektrische vorkheftrucks.

Logistieke manager van BASF, de heer Craig McAllister, legt uit: “De chemische stoffen en materialen die in het magazijn zijn opgeslagen zijn 365 dagen per jaar nodig omdat de vestiging constant in gebruik is. Onderbrekingen in de bevoorrading kunnen veel geld kosten en ertoe leiden dat de werkzaamheden gestaakt moeten worden. Daarom was betrouwbaarheid het belangrijkste aandachtspunt bij het vervangen van de VNA-vloot.”

Betrouwbare vloot

De MTC-serie van Yale is ontworpen met gesealde motors met AC-technologie, CANbus-technologie en diagnostische mogelijkheden voor een zeer hoge betrouwbaarheid. Lage eigendomskosten gedurende de hele levensduur door minimale ongeplande reparaties en onderhoud.

De dealer van Yale, Forkway die in het Vereningd Koninkrijk samenwerkt met Briggs Equipment, heeft het contract afgesloten voor zeven VNA-heftrucks en is tevens verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van nog eens 20 materials handling-machines. De heer Tim Hunter, Operations Director bij Forkway Group, heeft met BASF samengewerkt om de exacte specificatie te bepalen van de benodigde machines om ze een oplossing te adviseren die de prestaties levert die het bedrijf nodig heeft.

De heer Hunter licht toe: “De oplossing die we hebben aangeboden was gebaseerd op de beste heftrucks voor de specificatie van het bestaande magazijn. We hebben vastgesteld dat de MTC-serie lage eigendomskosten. betrouwbaarheid en productiviteit biedt gecombineerd met comfort voor de bestuurder.

“Als onderdeel van de oplossing heeft Forkway een energiezuinige oplaadmogelijkheid gespecificeerd waarvoor gebruik wordt gemaakt van de technologisch meest geavanceerde accu's waarbij lucht in de accu wordt gepompt waardoor de accu's zuiniger worden. We hebben ook een vast programma opgenomen voor vijf jaar regelmatig onderhoud met een speciale monteur die er ter plaatse voor zorgt dat de heftrucks zo productief mogelijk zijn en maximaal kunnen worden ingezet.”

Ergonomisch design voor gebruiksgemak

BASF 1De heer McAllister voegt hieraan toe: “Een andere belangrijk aandachtspunt was het gebruiksgemak en het comfort voor de bestuurders. Met een 24-uur ploegendienst, verdeeld over vier ploegen, kan het bedienen van een heftruck in een stil magazijn midden in de nacht heel eenzaam werk zijn en we hadden optimale efficiëntie nodig om de bestuurders geconcentreerd en alert te houden.

“De MTC-heftrucks bieden geweldig zicht en gebruiksgemak hetgeen bijdraagt aan het gezondheids- en veiligheidsaspect van de werkzaamheden. De comfortabele stoel en eenvoudig toegankelijke bediening zorgen ervoor dat de bediening soepeler verloopt en helpen vermoeidheid bij de bestuurder te verminderen.” Optioneel is bediening met een joystick mogelijk bij alle heftrucks en alle heftrucks hebben een MP3-aansluiting.

Efficiëntie in het magazijn


Forkway heeft ook een grote rol gespeeld bij het verbeteren van de efficiëntie in het magazijn en het verminderen van de stilstandtijd door de lussen opnieuw te specificeren die gebruikt worden voor de draadgeleiding van de VNA-heftrucks. De heer Hunter gaat verder: “Voorheen bestond de bedrading in de vloer van het magazijn uit één doorgaande lus. Dit betekende dat de vier heftrucks allemaal buiten werking konden zijn in het geval van een probleem. Nu hebben we acht aparte lussen liggen waardoor een specifiek deel van het magazijn kan worden geïsoleerd indien er problemen zijn en er in het overige deel van het magazijn gewoon kan worden doorgewerkt.”

De heer McAllister concludeert: “We zijn zeer tevreden met de betrouwbaarheid van de heftrucks en we hebben aan de hand van de MTC-serie gezien hoe Yale ergonomisch beter presteert. De bestuurders hebben een beter overzicht vanuit de cabine en ze hebben heel positief gereageerd.”