• Chiltern Cold Storage: Lincolnshire, UK

  Yale-heftrucks schudden de kou van zich af

  Chiltern Cold Store - main

  Twee nieuwe MR-reachtrucks voor koelhuizen ondersteund door twee MPX elektrische pallettrucks blijken een robuuste, betrouwbare en goedkope materials handling-oplossing te zijn voor temperaturen onder nul bij Chiltern Cold Storage.

  Een vlot bestaande uit slechts vier heftrucks is bij temperaturen tot -23 °C het enige wat nodig is om de vaart in de werkzaamheden te houden bij de 3300 palletposities van de koude-opslag van Chiltern Cold Storage in Bourne, Lincolnshire.

  De vestiging in Bourne, één van de vier locaties die de temperatuurgecontroleerde logistiekspecialist heeft, werd drie jaar geleden opgericht en er worden voedingsmiddelen opgeslagen waaronder vis en pluimvee bestemd voor restaurants, pubs en andere eetgelegenheden. Met een omzet van ongeveer 1500 pallets per week en alle gebruikelijke uitdagingen van deze lage temperaturen is het belangrijk dat het koelhuis een perfecte materials handling heeft met de meest robuuste apparatuur en de beste back-up in de sector.

  Aan die eis is voldaan met een vloot van twee koelhuis MR14 reachtrucks en twee koelhuis MP20X elektrische pallettrucks van Yale Europe Materials Handling, geleverd door Chelveston, Northants dealer, JST Forklifts.

  De twee MR14 heftrucks werken in de vestiging in Bourne met pallets die zo'n 800 kg wegen en tot 1,80 meter hoog in drie meter brede gangpaden, voornamelijk in werkzaamheden om de pallets volledig weg te zetten en op te halen tot een hoogte van maximaal 6,20 meter.

  De twee MR-reachtrucks hebben een hefvermogen van 1,4 ton ­– meer dan genoeg voor de hefgewichten en hefhoogtes van de vestiging – en ze werken een volledige ploeg van twaalf uur (van 6:00 tot 18:00 uur), vijf dagen per week.

  De twee MPX elektrische pallettrucks zijn beide modellen van 2.0 ton, die zijn uitgerust met gesloten Chariot-stijl bestuurdersplatforms en Scooter Control -handvaten in plaats van de gebruikelijke disselarmbediening, en worden gebruikt om de reachtruckwerking te ondersteunen door het laden en lossen uit te voeren bij de laadperrons van de vestiging.

  Kwaliteit

  +

  John Davidson, Contracts Director bij Chiltern Cold Storage koos voor de Yale-magazijntrucks na een bezoek aan de 35.000 vierkante meter grote productieplant voor magazijntrucks van de fabrikant in Masate, Italië. Hij werd naar eigen zeggen overtuigd door de indrukwekkende kwaliteit en de testprocessen.

  "De kwaliteit gaf de doorslag. Het zijn zeer solide trucks," bevestigt hij. "Er was ook een zeer robuust testproces in de fabriek, zoals de test met rommel op de grond – het was echt heftig! Ik ben ook bij andere fabrikanten geweest maar dit heb ik nergens anders gezien."

  Davidson zegt dat de dikte van de plaat gebruikt voor de bouw van de nieuwe MR-reachtrucks in combinatie met een minimaal gebruik van kwetsbare plastic panelen, die vaak gebruikt worden bij andere merken, de twee belangrijkste punten waren voor hem. "De oudere versie van de MR-reachtruck die we gebruikten vormde echt de maatstaf voor ons – die was heel sterk en we waren onder de indruk van de kwaliteit van het oudere model. Dus we wisten dat als Yale dat model had verbeterd, de nieuwe MR-reachtruck nog beter moest zijn," zegt hij.

  Daarnaast was hij ook onder de indruk van de bescherming tegen vocht die is ingebouwd in de trucks – duidelijk een fundamenteel probleem door de condensatie die ontstaat als heftrucks herhaaldelijk verschillende temperatuurzones in- en uitrijden. "Condensatie is het grootste probleem van een reachtruck die in en uit een koelhuis rijdt, hetgeen vaak leidt tot elektrische problemen," merkt hij op. "Maar met de Yale-heftrucks hebben we geen grote problemen gehad."

  Extra werk

  +

  Omdat de bestuurders maximaal 50 minuten in het koelhuis werken had Chiltern Cold Storage geen dichte cabines nodig die normaal gemonteerd worden op de nieuwe MR voor koelhuizen, daarom kunnen de reachtrucks ook worden gebruikt voor extra werkzaamheden en volledige palletbewegingen.

  Hierdoor is er geen afzonderlijke aanvullende apparatuur nodig voor bijvoorbeeld pickingwerkzaamheden. Dit zou niet praktisch zijn met een gesloten cabine op een reachtruck omdat de deur gesloten moet blijven om de interne temperatuur te behouden. "Dankzij de veelzijdigheid van deze nieuwe MR-reachtrucks hebben we geen speciale heftrucks nodig voor pickingwerkzaamheden," bevestigt Davidson.

  De bestuurders van Chiltern Cold Storage zijn tevreden over de comfortabele rijpositie van het nieuwe bestuurderscompartiment van de MR, evenals over het zicht door de mast, voegt hij eraan toe. En dankzij de aanzienlijke rijervaring van de bestuurders van Bourne en de brede gangpaden van de vestiging, kunnen de heftrucks onbelemmerd bewegen bij volledige rij- en hefsnelheden, waardoor de cyclustijden sneller worden.

  Aantrekkingskracht van de MPX

  +

  De robuuste bouwkwaliteit van Yale was ook de belangrijkste reden voor het besluit van Chiltern Cold Storage om voor de elektrische MPX-pallettrucks te kiezen, aldus Davidson.

  "Nogmaals, het robuuste design en de constructie gaven de doorslag – het is gewoon een kwaliteitsproduct en een betrouwbaar werkpaard," zegt hij. "Het grootste probleem van een elektrische pallettruck is de slijtage van de banden door het voortdurend op en af rijden van de laadperrons. Maar ze zijn echt goed – ik zou zelfs willen zeggen dat de MP20 qua banden de beste elektrische pallettruck is die we op dit moment hebben."

  Davidson heeft gekozen voor de gesloten Chariot-stijl bestuurdersplatforms op de elektrische MPX-pallettrucks omdat hij het gevoel had dat ze extra bescherming boden ten opzichte van de neerklapbare zijarmen op veel andere modellen – zowel voor de bestuurder als voor de heftruck zelf.

  “Ik vind de Chariot-stijl bestuurderscompartimenten fijn voor het verminderen van schade aan de machine zelf. De armen van de neerklapbare alternatieven zijn geneigd om veel schade aan te richten en ook de bestuurder wordt veel beter beschermd, dat is ook een belangrijk pluspunt voor ons," legt hij uit. 

  Service en ondersteuning

  +

  Het waren niet alleen de heftrucks zelf waar Chiltern Cold Storage tevreden mee moest zijn: in een uitdagende omgeving zoals een koelhuis waren ook het juiste startpakket en de juiste back-upservice en -ondersteuning heel belangrijk, aldus Davidson.

  Yale-dealer JST Forklifts heeft absoluut voor een meevaller gezorgd op dit punt, zegt hij, door de vloot te leveren op basis van een huurcontract van iets minder dan vijf jaar passend bij het resterende leasecontract van het gebouw, in combinatie met een volledig onderhoudspakket en het aanbod van een gegarandeerde reactietijd van vier uur in het geval van onvoorziene call-outs en ook een groot indrukwekkend first-time-fix tarief van meer dan 95 %.

  Davidson voegt daaraan toe dat JST Forklifts niet alleen "zeer concurrerend" was bij de startprijs maar ook bewezen heeft de onderhoudskosten laag te kunnen houden.

  "Het draait om de kosten tijdens de hele levensduur van de heftrucks," legt hij uit. "De kosten aan onderhoud kunnen soms snel oplopen ... maar met JST hebben we dat probleem niet. Als een JST engineer komt kijken naar een probleem – een gebarsten lens op een lamp, bijvoorbeeld – en hij kan het repareren, in plaats van het hele onderdeel te vervangen, dan zal hij dat doen. Dat helpt echt een grote rekening te voorkomen.

  "De consequentie van deze benadering is dat we waarschijnlijk aanzienlijk besparen op onze kosten voor onderhoud en onderdelen tijdens de levensduur van deze heftrucks," voegt hij toe. "Het draait allemaal om de relatie die u hebt met uw dealer – dat is het belangrijkste element van het allemaal."

  Naast de kwaliteit van de heftrucks en de kwaliteit van de dienstverlening, gelooft Davidson denkt dat hij de juiste balans heeft bereikt voor de vestiging in Bourne en hij zegt dat hij nu overweegt om nog meer heftrucks van Yale af te nemen van JST voor andere delen van de Chiltern Cold Storage-werkzaamheden.

  "Het product van Yale is een stevige, hardwerkende machine – we zouden nauwelijks meer zonder kunnen," bevestigt hij.

  What Our Customers Are Saying

  De kwaliteit gaf de doorslag. Het zijn zeer solide trucks. Er was ook een zeer robuust testproces in de fabriek, zoals de test met rommel op de grond – het was echt heftig! Ik ben ook bij andere fabrikanten geweest maar dit heb ik nergens anders gezien
  John Davidson - Contracts Director