• Ideal Stelrad: Mexborough, UK

  Ideale vloot voor distributiepunt

  Yale forklift truck

  Ideal Stelrad Group is één van de grootste producenten van boilers en radiators in het Verenigd Koninkrijk en heeft een distributiecentrum van zo'n 14.000 vierkante meter in Mexborough, Rotherham, Verenigd Koninkrijk.

  De materials handling-behoefte

  Met 30.000 palletlocaties in 10,5 meter hoge rekken, wilde Ideal Stelrad haar distributievloot vervangen om te kunnen profiteren van de nieuwste vooruitgang op het gebied van productiviteit en ergonomie. Het bieden van comfortabele, betrouwbare apparatuur aan de bestuurders was belangrijk voor de nieuwe vloot waarmee meer dan 20 leveringen zouden moeten worden gelost en meer dan 12.800 orders per dag zouden moeten worden verzameld. De radiatorfabriek van de groep bevindt zich op dezelfde locatie als het distributiepunt en ook was er materials handling-apparatuur nodig.

  De oplossing

  De distributeur van Yale, Forkway, heeft een gedetailleerd logistiekonderzoek uitgevoerd om de materials handling-behoeften vast te stellen en heeft nauw samengewerkt met Ideal Stelrad Group om ervoor te zorgen dat elke machine juist werd gespecificeerd en volgens de best mogelijke configuratie.

  Met de nieuwe vlootoplossing wordt 30 procent energie en meer dan 300 ton koolstof bespaard tijdens de looptijd van het contract.

  De vloot omvat 18 Yale MP20X pallettrucks die zijn uitgerust met langere vorken en herplaatste laadwielen om efficiënt om te gaan met 300 verschillende palletafmetingen en configuraties van het distributiecentrum en om schade aan de pallets en de lading tijdens het picken en transport te voorkomen.

  De pallettrucks zijn voorzien van ergonomische disselkoppen met gekantelde handgrepen en lichte bedieningen voor maximaal bestuurderscomfort. Een laag geplaatste disselarm vereenvoudigt het sturen en verbetert het gebruiksgemak terwijl de dubbele heffunctie en lagere bediening zowel links- als rechtshandig gebruik mogelijk maken.

  De heftrucks worden in ploegen van 24 uur gebruikt in het distributiecentrum, vijf dagen per week en worden gebruikt naast een aantal reachtrucks en vorkheftrucks met contragewicht. De pallettrucks hebben een hefvermogen van 1,4 ton en zijn uitgerust met HD-camera's en monitors zodat er nauwkeurig en veilig kan worden gewerkt.

  Energiezuinig

  +

  Het nieuwe batterijlaadsysteem pompt lucht in de batterij zodat de behoefte aan koeling minder wordt. De oplaadtijden zijn verkort en ook is er minder onderhoud nodig aan het systeem.

  De capaciteit van de reserve-batterij is met 50 procent vergroot met dezelfde voetafdruk en een batterijtransfereenheid heeft de behoefte aan handmatig vervangen verkleind zodat de batterij nu nog sneller kan worden opgeladen.

  Radiatorproductie

  +

  Forkway heeft een Yale GLP18VX gespecificeerd om de radiatorbladen op de productielijn te tillen en er zijn drie Yale MP20XV om het eindproduct uit de verpakkingsmachine te halen en in het distributiepunt te plaatsen voor verzending.

  Een Yale MP20 werkt de klok rond in het deel van de fabriek waar onderdelen gemaakt worden zoals muurbeugels, verbindingsstukken en fittingen. De uitstekende manoeuvreerbaarheid van de heftruck in kleine ruimten hebben de heftruck ideaal gemaakt voor deze productie-omgeving.

  Er is een Forkway-monteur op de locatie om ervoor te zorgen dat de vloot goed wordt onderhouden zodat de levensduur van de vloot wordt verlengd en de stilstandtijd tot een minimum wordt beperkt.

  Klanttevredenheid

  +

  Sara Eliot, manager van het magazijn en distributiecentrum van Ideal Stelrad Group zegt: “Forkway heeft gezorgd voor een naadloze overgang op de nieuwe vloot en heeft waar nodig een werknemerstraining gegeven.

  Onze Forkway-monteur is goed opgenomen binnen ons bedrijf en we kijken uit naar een lange en succesvolle relatie met Forkway en Yale de komende jaren.”

  Het is belangrijk dat onze klanten hun goederen op tijd ontvangen; daarvoor is een productieve en betrouwbare vloot van essentieel belang.
  Sara Elliot - Warehouse and Distribution Centre ManagerIdeal Stelrad Group
  De investering in de nieuwste materials handling-technologie heeft ervoor gezorgd dat er tegemoet wordt gekomen aan onze behoeften en dat dat ook zo blijft in de toekomst.
  Sara Elliot - Warehouse and Distribution Centre ManagerIdeal Stelrad Group