• Marston's Brewery: West Thurrock, UK

  Yale en Briggs Equipment helpen Marston’s om een stevige grip op de voorraad te houden

  Marston-main

  Het efficiënt verplaatsen van ladingen in de drankenindustrie kan een precaire zaak zijn, met name voor een bedrijf als Marston’s dat in zijn 14 depots in het Verenigd Koninkrijk vaten, fusten, sterke drank en frisdranken verwerkt.

  Voor een bedrijf dat te maken heeft met uiteenlopende ladingen in verschillende vormen en maten, is het onwaarschijnlijk dat een uniforme aanpak kan voldoen aan de behoeften aan materials handling. Toen Marston’s haar activiteiten uitbreidde, wendde zij zich tot de vertrouwde partner van Yale, Briggs Equipment, voor een oplossing op maat.

  Marston’s heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1890 toen het nog werkzaam was onder de naam Wolverhampton en Dudley Breweries. Het bedrijf is nu de grootste onafhankelijke brouwerij en horecaleverancier in het Verenigd Koninkrijk, met rond 1600 pubs met meer dan 14.300 werknemers in het hele Verenigd Koninkrijk, en blijft de enige brouwer die gebruik maakt van Burton Union Sets, een systeem waarbij vaten tijdens de gisting via leidingen met elkaar zijn verbonden.

  De experts van Yale Europe Materials Handling begrijpen de uitdagingen die gepaard gaan met de verwerking van vaten en pallets in grote hoeveelheden, inclusief het laden en lossen van vrachtwagens. Dit inzicht heeft een belangrijke rol gespeeld in de succesvolle relatie tussen Briggs Equipment en Marston’s.

  Na de overname van zowel Charles Wells Brewing and Beer als diverse leveranvierscontracten in 2017, heeft Marston’s ervoor gekozen om de distributieactiviteiten intern onder te brengen op een nieuwe locatie in West Thurrock.

  Marston’s heeft een gedetailleerde aanbesteding uitgeschreven in het kader van een groepsbrede aanschaf en had een vloot nodig die voornamelijk pallets met bier, gedistilleerde dranken en frisdranken, alsmede vaten en fusten kon overbrengen naar vrachtwagens langs de weg voor verdere distributie.

  Het vaststellen van de precieze behoeften

  +

  Kevin O’Rourke, Group Fleet Manager bij Marston’s, zei: “We hadden al een aantal jaar een zeer nauwe relatie met Briggs, dus hebben we contact opgenomen met onze accountmanager en hen uitgenodigd op de vestiging. We hebben uitgelegd wat we wilden doen en wat we nodig hadden, en ze hebben ons overal mee ondersteund, van de keuze van de vloot tot de stellingen en de oplaadstations voor de batterijen.”

  Als gevolg van het winnen van de aanbesteding leverde Briggs Equipment 37 nieuwe Yale-apparaten op een directe aankoopbasis in 14 depots van Marston’s in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het totale aantal Yale-heftrucks in de vloot op meer dan 200 kwam.

  In veilige handen

  +

  De Yale-apparatuur op locatie is specifiek afgestemd om te voldoen aan de vereisten van Marston’s op het gebied van materials handling. Op de vorkheftrucks zijn klemhulpstukken voor vaten bevestigd zodat de chauffeurs per keer 18 vaten tegelijk kunnen tillen, waardoor het aantal benodigde ritten wordt verminderd en vaten sneller kunnen worden gelost en geladen voor verdere distributie.

  De vloot van Marston’s omvat een korte wielbasis en compacte vorkheftrucks met massief rubberen banden, ideaal geschikt om de wendbaarheid binnen de grenzen van het magazijn te optimaliseren. De Yale-vorkheftrucks op locatie zijn ook voorzien van stalen gaasbescherming op de voorruit en het dak die de chauffeur extra bescherming bieden in het geval dat er een vat op de truck valt.

  Er zijn rijhulpmiddelen toegevoegd om de zichtbaarheid van de trucks te vergroten voor personen die in de buurt werken. Voetgangerswaarschuwingslampen projecteren een blauwe plek aan de achterkant en rode lijnen aan de voor- en zijkanten van de heftruck waarschuwen voetgangers voor de nabijheid van de truck.

  Kevin O’Rourke, Group Fleet Manager bij Marston’s, zei: “We zijn al lange tijd zakenpartners van Briggs, maar we waren ons niet bewust van de omvang van de huidige operatie. Voor ons is het aanbod aan aftersales-ondersteunende diensten heel waardevol en een uitstekende oplossing voor onze behoeften.”

  Betrouwbare dealerservice

  +

  Bij intensieve start-stop-werkzaamheden is het beperken van de stilstandtijd van apparatuur de sleutel tot een productief bedrijf. De Yale-uitrusting verbetert de algemene betrouwbaarheid van de vloot en verlaagt de onderhoudskosten. Als onderdeel van de overeenkomst onderhouden de technici van Briggs Equipment de volledige reeks aan geleverde Yale-apparatuur, van reachtrucks tot pallettrucks met zitplaats, en van orderverzamelaars op laag niveau tot LPG-vorkheftrucks.

  Mike Oseland, Key Account Manager bij Briggs Equipment, zei: “Marston’s heeft ons het nieuwe contract toegewezen omdat ze onder de indruk waren van de betrouwbaarheid, veelzijdigheid en het brandstofverbruik van de Yale-apparatuur en het vermogen van Briggs om een ‘one stop-shop’ te zijn en gepersonaliseerde oplossingen te creëren die echte waarde toevoegen en de productiviteit maximaliseren.”

  “Briggs Equipment was de enige leverancier die zowel een volledig antwoord kon geven op onze huidige behoeften als ondersteuning kon bieden voor de toekomstige ontwikkeling van ons bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat we door samen te werken het beheer van onze vloot kunnen verbeteren en de productiviteit binnen onze magazijnen kunnen verhogen”, concludeerde Kevin.

  Voor ons is het aanbod aan aftersales-ondersteunende diensten heel waardevol en een uitstekende oplossing voor onze behoeften.
  Kevin O’Rourke - Group Fleet Manager bij Marston’s.