• Kimberly-Clark: Niederbipp, Switzerland

  Zware omstandigheden voor zacht papier

  Kimberly-Clark-main

  Warmte, vocht, stof, slijtage: de productie van zacht hygiënepapier is een lastige taak en om de productiviteit te behouden, is het van essentieel belang dat u over apparatuur beschikt die in deze omgeving de beste prestaties levert. De fabriek van Kimberly- Clark in Zwitserland gebruikt uitsluitend heftrucks die worden geleverd door Avesco, de verkoper van Yale®. De apparatuur van Yale, gaande van zware vorkheftrucks tot pallettrucks, is 24 uur per dag actief en blijft indruk maken dankzij haar ergonomie en betrouwbaarheid.

  Andreas Nussbaum is niet snel ergens van onder de indruk. De vestigingsmanager van de Kimberly-Clark Group-vestiging in Niederbipp heeft veel verschillende leveranciers van goederenvervoer zien komen en gaan. Bijna elk merk heeft ooit geprobeerd zich te bewijzen in de Zwitserse papierfabriek. Zes jaar lang heeft deze producent van de hygiëneproducten Kleenex® en Hakle® alleen vorkheftrucks van Yale gebruikt. Andreas is niet van plan zijn mening te herzien. Hij en de andere 47 chauffeurs weten de duurzaamheid van de apparatuur te waarderen.

  “De heftrucks zijn krachtig en er is bijzonder weinig schade. Dat is geweldig voor onze activiteiten”, aldus Andreas.

  42.000 medewerkers, 175 landen en merken als Huggies® en Kleenex® zorgen ervoor dat Kimberly-Clark de wereldleider in hygiënepapier is. In de vestiging in Niederbipp in het Zwitserse kanton Bern produceren 320 medewerkers van Kimberly-Clark hoofdzakelijk producten voor de lokale markt. Papier produceren is niet eenvoudig: het is er heet en vochtig, overal is er stof en de productie is 24 uur per dag actief. “Onze werkomgeving stelt zeer hoge eisen aan de voertuigen in onze fabriek”, zegt Andreas. Tegelijkertijd moeten grote hoeveelheden papier worden verplaatst: de papiermachines hebben een haast onstilbare honger naar oud papier en pulp, de twee belangrijkste grondstoffen bij het maken van papier.

  De Kimberly-Clark-vloot van 23 vorkheftrucks van Yale werken dan ook hard: zes vorkheftrucks met een dieselmotor (van de GDP35VX tot de GDP60VX) zijn buiten actief om grondstoffen aan te brengen en vijf elektrische trucks houden zich bezig met de logistiek in de magazijnen. Ze hebben een indrukwekkende lange levensduur. De heftrucks uit de ERP16/18 VF-serie hebben al vijf jaar en meer dan 8000 uur op hun teller en de GDP35VX liet in nauwelijks 65 maanden 14.750 uur optekenen. “De vorkheftrucks worden intensief gebruikt, ook qua bedrijfsuren”, aldus Andreas.

  Op maat gemaakt voor de applicatie

  +

  Andreas herinnert zich hoe Avesco het juiste totaalpakket samenstelde: naast betrouwbare en ergonomische vrachtwagens van Yale, omvatte de overeenkomst ook een langdurige huurovereenkomst voor vijf jaar, met de optie om na deze periode de voertuigen te vervangen. Volgens Andreas bood Avesco Kimberly-Clark een hoogwaardige service, waarbij ze hun verplichtingen naar letter en geest zijn nagekomen. Servicetechnici zijn op korte termijn beschikbaar en vervangende heftrucks worden doorgaans dezelfde dag geleverd.

  Het senior management van Kimberly-Clark waardeerde hoe Avesco en Yale erin slaagden om de apparatuur af te stemmen op hun specifieke eisen. De uitlaatgasnabehandelingssystemen op de dieselheftrucks zijn bijvoorbeeld uitgerust met hittebeschermende folie om brandgevaar te voorkomen en de hydraulische en waterkoelsystemen hebben extra koelers om zware taken aan te kunnen. Twee elektrische vorkheftrucks zijn uitgerust met balenklemmen en een vorkheftruck voor zware toepassingen heeft zelfs een schaar om de touwen van balen oud papier door te knippen. “‘Onmogelijk’ staat niet in het woordenboek van de verkoper. We vinden dit erg goed”, verklaart Andreas.

  Hij waardeert het ook om eerlijk en open met Avesco te kunnen praten. “Je kunt je mening geven en ze draaien er niet omheen”, aldus Andreas. Dit gaat zowel op voor Kimberly-Clark, die om onderhoud kan vragen, als voor Avesco dat Kimberly-Clark verwittigt voor de planning van de volgende rijopleiding. De leverancier en de klant zitten twee keer per jaar samen om de gewerkte uren, de schade en de algemene voorwaarden te bespreken. Een ander positief punt voor Kimberly-Clark is het enige aanspreekpunt dat Avesco biedt: iemand die zijn carrière als monteur begon en het bedrijf van top tot teen kent.

  Ook de chauffeurs van Kimberly-Clark steken de loftrompet op over de apparatuur van Yale. René Känzig is als sinds 1989 vorkheftruckchauffeur bij Kimberly-Clark. Hij vindt het vooral geweldig dat hij alle functies van de heftruck met zijn rechterhand en de Yale AccuTouchTM -minihendel kan bedienen. De luchtgeveerde stoel verbetert het comfort, vooral tijdens lange werkdagen, en dankzij de airconditioning kan hij de ruiten van de cabine sluiten. Ten slotte, maar niet minder belangrijk, zorgt de radio ervoor dat hij en zijn collega’s een beetje meer van het werk kunnen genieten.

  Een duurzaam partnerschap

  +

  In april 2018 bereikten Kimberly-Clark en Avesco een mijlpaal in hun samenwerking. Na vijf en een half jaar van de lopende huurovereenkomst heeft Avesco 13 nieuwe vorkheftrucks geleverd. Om deze gelegenheid te vieren overhandigde Avesco een door een plaatselijke bakker vakkundig gevormde symbolische sleutel aan Kimberly-Clark. Toegegeven, deze eetbare sleutel zal in tegenstelling tot alle andere Avesco-apparatuur niet lang meegaan.

  De heftrucks zijn krachtig en er is bijzonder weinig schade. Dat is geweldig voor onze activiteiten.
  Andreas Nussbaum - de vestigingsmanager van de Kimberly-Clark Group

  Downloads